Klantenshow14 dec '12 09:49

Onderzoek: kwart zoekt via smartphone of tablet naar bedrijfsgegevens

Auteur: Redactie Customer Talk

Een kwart van de Nederlanders zoekt via hun smartphone of tablet naar bedrijfsgegevens, 75 procent gebruikt nog zijn computer. Dat blijkt uit een infographic van Telefoonboek, een website met bedrijfsinformatie. Op Telefoonboek.nl zoekt 65 procent van de consumenten naar bedrijven en 35 procent naar personen. Er wordt het meest gezocht naar huisartsen, kappers en tandartsen.

Onderzoek: kwart zoekt via smartphone of tablet naar bedrijfsgegevens
Onderzoek: kwart zoekt via smartphone of tablet naar bedrijfsgegevens

In Nederland zoekt 25 procent op Telefoonboek.nl naar telefoonnummers en adresgegevens via hun smartphone of tablet. Dat blijkt uit een infographic van Telefoonboek.nl. Ten opzichte van het jaar 2011 is het aantal zoekopdrachten via de iPhone applicatie en de mobiele website van Telefoonboek.nl gestegen met 175 procent.

Consumenten zoeken op Telefoonboek.nl vaker naar bedrijven dan naar personen, 65 procent versus 35 procent. De meest gezochte bedrijven zijn huisartsen, kappers en tandartsen. Ook naar de belastingdienst, dierenartsen en fysiotherapeuten wordt veel gezocht. Gegevens die bedrijven online tonen zijn telefoonnummers (96 procent), de website (42 procent) en openingstijden van hun bedrijf (4 procent). Een aantal bedrijven tonen daarnaast ook foto's (38 procent), hun logo (28 procent) en hun Facebook- en Twitterprofiel (15 en 11 procent).

Op maandag zoeken de meeste consumenten naar bedrijven en de drukste maand is december. Als consumenten zoeken naar bedrijven wordt tijdens 11.00 en 14.00 uur het meest gezocht. Op de website Telefoonboek.nl zoeken ongeveer vijfeneenhalf miljoen bezoekers per maand naar gegevens van bedrijven of personen.

Bekijk hieronder de infographic:

telefoonboek.nl infographic

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen