De Nationale Autoshow10 nov '17 18:46

Vredestein gaat productie verdubbelen

Auteur: Noud Broekhof

De Indiaas-Nederlandse bandenfabrikant Apollo Vredestein gaat de productie verdubbelen. Dat zegt Benelux-directeur Paul Eidhof op BNR.

(Vredestein)

Binnen twee tot drie jaar moet het bedrijf in totaal 12 miljoen autobanden maken. De groei is mogelijk nu het bedrijf binnenkort een nieuwe fabriek in Hongarije opent. Daar kunnen over een paar jaar ongeveer zes miljoen autobanden per jaar extra gemaakt worden. In de fabriek in Enschede wordt dat aantal op dit moment al gehaald.

Eerste montage

Om de groei te realiseren gaat Apollo Vredestein meer dan alleen de aftermarket bedienen. Het bedrijf uit Enschede gaat ook banden direct aan autofabrikanten leveren, de zogenaamde 'eerste montage'. Inmiddels zijn grote automerken als het Volkswagen-concern, Mercedes-Benz en Ford klant.

De banden voor eerste montage worden speciaal ontwikkeld voor autofabrikanten, vertelt Eidhof in De Nationale Autoshow. 'Je moet aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Je gaat een ontwikkeltraject in met een automobielfabrikant op een bepaald type van zijn modelreeks. Een band wordt specifiek getuned naar dat type auto.'

Marges

De marges op banden voor eerste montage zijn dun, maar er wordt volgens Eidhof wel geld mee verdiend. 'Als de marges negatief zouden zijn, dan zouden we het niet doen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen