De Nationale Autoshow16 feb '18 18:43Aangepast op 16 feb '18 22:28

Elektrische KIA nog dit jaar in Nederland

Auteur: Noud Broekhof

KIA brengt dit najaar een nieuwe elektrische auto op de markt in ons land. Dat zegt de fabrikant op BNR.

Het gaat om de volledig elektrische variant van de KIA Niro. Van dat model is op dit moment ook een hybride en een plug-in hybride op de markt. 'Maar we gaan de familie van de Niro verder uitbreiden', zegt Léan Verstoep, Managing Director van KIA Motors Nederland, in De Nationale Autoshow.

Oktober

Het studiemodel van de elektrische Niro werd ruim een maand geleden gepresenteerd op technologiebeurs CES in Las Vegas. Het was toen nog niet duidelijk wanneer de auto op de markt zou komen. 'De eerste auto's zullen in oktober binnenkomen', zegt Verstoep. De Zuid-Koreaanse autofabrikant denkt binnen enkele weken de eerste orders te noteren. Hij verwacht geen problemen met de levering van de elektrische auto, zoals bij Tesla Model 3 het geval is. 'Bij ons komt-ie ook écht.'

Actieradius

Verstoep belooft een actieradius van 500 kilometer, gemeten met de NEDC-testmethode. Over de prijs van de auto kan hij nog niet al te veel zeggen. 'We zijn nog druk in onderhandeling. De prijs blijft wel ruim onder de 50.000 euro', verzekert hij. Dat is belangrijk omdat per januari 2019 de bijtellingsregels voor volledig elektrische auto's veranderen. De bijtelling gaat dan omhoog als een auto duurder is dan 50.000 euro.

Het blijft overigens niet bij de elektrische Niro. KIA wil tot 2025 in totaal zestien elektrische en (plug-in)hybride auto's introduceren.

Luister hierboven het interview terug met Léan Verstoep, Managing Director van KIA Motors Nederland. Luister HIER de hele uitzending terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen