De Nationale Autoshow6 jul '18 17:55Aangepast op 9 jul '18 14:19

Bergers: 'Verloren tijd bij aanpak fileleed'

Auteur: Noud Broekhof

Het kabinet verspeelt kostbare tijd in de strijd tegen files. Het plan van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur om de lengte van files te beperken door bergers op twintig locaties in Nederland sneller in te zetten, gaat pas volgend jaar april in. 'Dat is verloren tijd', zegt voorzitter Rob de Jong van de Vereniging van Bergings- en Mobiliteitsspecialisten op BNR. 'Het is een maatregel die gelijk ingevoerd kan worden. Wij staan klaar.'

De Jong denkt dat onderhandelingen over nieuwe contracten met bergers hebben gezorgd voor dit besluit. Die contracten gaan namelijk april volgend jaar in. 'Waarschijnlijk is de gedachte vanuit Rijkswaterstaat om dan net zo makkelijk de nieuwe systematiek in te laten gaan. Maar goed, het had nu al operationeel ingevoerd kunnen worden', zegt hij in De Nationale Autoshow.

Het plan van de minister moet ervoor zorgen dat er minder lange files ontstaan. Bergers kunnen volgens De Jong vijf minuten sneller ter plaatse zijn. In totaal zijn twintig locaties aangewezen, maar dat kan op termijn verdubbeld worden.

Luister HIER de hele uitzending terug.

ANP
ANP (Stefan Verkerk)

Gerelateerde artikelen