De Nieuwe Onderneming11 nov '14 15:13

Uitzending 13 november | Ondernemen volgens Peerby en Blendle

Auteur: Dave Krajenbrink

Hoe werkt het ondernemersbrein van Daan Weddepohl en Marten Blankesteijn?

Het moest toch anders kunnen, dus deden ze het ook anders. De oprichters van Peerby en Blendle haalden onlangs allebei een miljoeneninvestering op. En allebei maken ze met hun bedrijf de oversteek naar de VS. In De Nieuwe Onderneming duiken we in het brein van deze jonge ondernemers. Wat zien zij wel, dat de gevestigde orde niet ziet? De dromen zijn groot, maar welke kleine stappen kun je het beste zetten om die droom uit te laten komen?

Virtuele assistenten
Verslaggeefster Elfanie toe Laer loopt mee met Headroom, een bedrijf in virtual assistence. Afspraken inplannen, je twitteraccount bijhouden, vluchten boeken en de personeelsadministratie bijhouden. Niet door een secretaresse maar door assistenten op afstand die de nieuwe ondernemer minder tijd én geld zou moeten kosten.

Business Models Inc.
Ieder week houdt bedrijfsstrateeg Patrick van der Pijl, oprichter van Business Models Inc. een bedrijfsmodel tegen het licht. Heb je vragen of wil je dat Patrick jouw bedrijfsstrategie onder de loep neemt: bel naar de DNO-redactie op telefoonnummer 020 592 8661 of mail naar dno@bnr.nl.

De Nieuwe Onderneming, elke donderdag van 19:00 tot 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen