De Nieuwe Onderneming5 nov '14 15:10

Uitzending 6 november | Niet sexy, wel investeerders

Auteur: Dave Krajenbrink

MKB-ondernemers die niet zo hot zijn als Blendle en Airbnb kunnen wel degelijk snel investeringen ophalen.

Een ton. Of twee. Of een paar tienduizend euro aan investeringen ophalen in een paar dagen tijd. Het kan bij Collin Crowdfund. Een jong crowdfunding-bedrijf dat zich niet richt op de jonge, hippe, high-tech startups, maar op de degelijke MKB-er die al jaren onderneemt en te maken heeft met terugtrekkende banken. Te gast zijn de oprichters Jeroen ter Huurne en Jan-Willem Onink. Ook MKB-ondernemer Joost Merks, van  ToLocal dat met Collin Crowdfund investeringen ophaalde om te kunnen uitbreiden, schuift aan.

Alibaba
De Nieuwe Onderneming dompelt zich onder in de 10de editie van Emerce Eday. Verslaggeefster Elfanie Toe Laer spreekt daar onder meer met  Porter Erisman, de voormalig vice-president van de Chinese online -gigant Alibaba.

 

Business Models Inc.
Ieder week houdt bedrijfsstrateeg Patrick van der Pijl, oprichter van Business Models Inc. een nieuwe case tegen het licht. Heb je vragen of wil je dat Patrick jouw bedrijfsstrategie onder de loep neemt: bel naar de DNO-redactie op telefoonnummer 020 592 8661 of mail naar dno@bnr.nl.

De Nieuwe Onderneming, elke donderdag van 19:00 tot 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen