De Nieuwe Onderneming17 nov '14 17:04

Uitzending 20 november | Het geheim van de life science-entrepreneur

Auteur: Dave Krajenbrink

Is de ondernemer in life sciences een buitenbeentje?

Software die kan ondersteunen bij het diagnostiseren van autisme of Asperger. Een chip met menselijk weefsel waarop medicijnen getest kunnen worden. High tech vindingen die de medische wetenschap en onze zorg moeten verbeteren. Wat voor type ondernemer is die life science entrepeneur? 

Autitouch
Het duurde jaren voordat bij haar broer duidelijk werd wat hem scheelde: hij  bleek het syndroom van Asperger te hebben, een vorm van autisme. IT-specialist Freena Eijffinger vond dat die diagnose veel sneller gesteld moest kunnen worden. Ze kwam met eigen software die inderdaad ondersteunend kan zijn bij het stellen van de diagnose. Daaruit volgde in 2011 haar bedrijf Autitouch.

Weefsel op een chip
Organen kweken op een chip, dat was - voor leken in ieder geval - het wilde plan van de oprichters van biotechbedrijf Mimetas. Onlangs haalden ze ruim 4 miljoen euro op aan investeringen. Hoe maak je van wetenschappelijke kennis een succesvolle onderneming. Gelden dan dezelfde  ondernemerswetten, of juist niet?

Business Models Inc.
Ieder week houdt bedrijfsstrateeg Patrick van der Pijl, oprichter van Business Models Inc. een nieuwe case tegen het licht. Heb je vragen of wil je dat Patrick jouw bedrijfsstrategie onder de loep neemt: bel naar de DNO-redactie op telefoonnummer 020 592 8661 of mail naar dno@bnr.nl.

De Nieuwe Onderneming, elke donderdag van 19:00 tot 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen