De Nieuwe Onderneming30 mrt '15 16:58

9 april | Boardroomsessie - big data

Auteur: Dave Krajenbrink

Big data: M/V

BNR De Nieuwe Onderneming houdt op donderdag 9 april een boardroomuitzending en daar kun jij bij zijn. Thema van deze uitzending is big data. 

Volgens de een is het een hype die al weer op zijn retour is. Voor de ander de heilige graal die veel ondernemers ten onrechte laten verstoffen.

Digitale voetafdruk
Hoe dan ook, we laten met z'n allen een enorme digitale voetafdruk achter. Maar hoe laat je die data voor je werken? Hebben alle data voor iedere ondernemer wel zo'n meerwaarde? Wanneer wordt big data relevant?  En welke rol speelt de consument?  In veel gevallen toch hofleverancier van al die digitale sporen en dus een machtsfactor om rekening mee te houden.

Te gast zijn:

- Arent van 't Spijker, auteur van het boek 'The New Oil' waarin hij stelt dat data de drijvende kracht economische veranderingen zijn.
- Jörgen Sandig, algemeen directeur van Scyfer, een bedrijf gespecialiseerd in deep learning, een techniek waarmee computers zelf patronen in gegevens kunnen ontdekken. Met die kennis kun je allerlei voorspellingen doen: bijvoorbeeld wie er Alzheimer krijgt en wie niet.
- Mark Beekman, directeur marketing Graydon Group. Volgens Beekman is voor marketing  big data de heilige graal, mits je er ook smart data van kunt maken.

 

De Nieuwe Onderneming, elke donderdag van 19:00 tot 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen