De Ochtendspits28 mei '15 06:12

28 mei | Nike betrokken bij FIFA-schandaal, PGB & warenhuis V&D

Auteur: BNR Webredactie

FIFA-baas Blatter is blij met de FBI. Hij zegt dat hij het onderzoek naar corruptie zelf op gang heeft gebracht. Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt verder dat Nike ook is betrokken bij het FIFA-omkoopschandaal.

In de aanklacht wordt Nike niet bij naam genoemd, maar alles wijst erop dat het om dit sportmerk gaat. Dat meldt de Wall Street Journal.

PGB
In drie dagen tijd hebben al tientallen zorginstellingen zich aangesloten bij Stichting PGB Claim. De stichting wil een schadeclaim indienen bij de Sociale Verzekeringsbank voor de betalingsproblemen met PGB-budgetten. De Nationale Ombudsman heeft ondertussen aangekondigd onderzoek te doen naar wat er allemaal is misgegaan. In de Tweede Kamer is vandaag een hoorzitting over de pgb-problemen.

Gaat premier Rutte mee in alle wensen van de Britse premier Cameron om de EU te hervormen? Waarschijnlijk niet, maar voor Nederland is het wel heel belangrijk dat de Britten binnenboord blijven. En dat ze dus niet na hun referendum in 2017 de EU verlaten. Cameron tourt deze week door de EU om steun te krijgen voor zijn hervormingsprogramma. Zo hoopt hij de Britten ervan te overtuigen voor de EU te stemmen. Vandaag is hij in Den Haag.

V&D en de vakbonden gaan weer in onderhandeling over de salarisverlaging die het warenhuis wil doorvoeren. Dat doen ze na aandringen van het gerechtshof in Amsterdam. V&D baas John van der Ent is er blij mee.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen