De Ochtendspits9 jan '15 06:08

Uitzending 9 januari | Klopjacht Parijs gaat door, Nederland massaal de straat op & slepend conflict tussen geldtransporteur en personeel

Auteur: BNR Webredactie

De zoektocht naar de twee hoofdverdachten van de aanslag in Parijs is nog altijd gaande. Sinds gisteravond is de Franse politie met 88.000 man sterk op zoek naar de broers die zich verschanst hebben in een groot bos.

Tienduizenden mensen waren gisteren in tientallen Nederlandse steden op de been om te demonstreren. Net als na de moord op Pim Fortuyn en die op Theo van Gogh werd opgeroepen om de vrijheid van meningsuiting te beschermen. Maar in de praktijk blijkt er nooit iets te veranderen.

Volgens de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan kan in Nederland net zo'n aanslag gepleegd worden als in Parijs. Alleen al in Amsterdam kwamen gisteren bijna 20 duizend mensen naar de dam om te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken moet zijn ambtsgenoot in Saoedi-Arabië op het matje roepen. Dat willen D66 en de SP naar aanleiding van veroordeling van de Saoedische blogger Raif Badawi. Hij is veroordeeld tot duizend zweepslagen en tien jaar cel voor het beledigen van de islam. De eerste vijftig klappen worden vanmiddag uitgedeeld

Het slepende conflict tussen geldtransporteur Brink's en zijn werknemers dreigt weer uit te monden in acties. Vandaag willen de vakbonden betere voorwaarden zien voor de ruim 600 medewerkers die hun baan bij Brink's verliezen.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen