De Ochtendspits8 jan '15 06:30

Uitzending 8 januari | Klopjacht op twee verdachten Parijs, overal demonstraties & 85.000 mensen dakloos in Haïti

Auteur: BNR Webredactie

De jongste verdachte van de aanslag in Parijs heeft zichzelf aangeven. De klopjacht op de andere twee verdachten gaat onverminderd door.

We moeten er rekening mee houden dat ook in Nederland een aanslag plaats kan vinden. Dat zegt Dick Berlijn, oud-generaal der Strijdkrachten en tegenwoordig veiligheidsexpert bij Deloitte. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zei gisteren dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag in Nederland.

Demonstraties
Burgemeesters roepen op om vanavond om 18 uur overal in het land steun te betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag op satirisch tijdschrift Charlie Hebdo. De demonstraties in Nederland beginnen op hetzelfde tijdstip als de stille tocht in Parijs om 18 uur. Gisteravond kwamen overal in Europa spontane protestacties op gang.

Aardbeving Haïti
Vijf jaar na de aardbeving in Haïti zijn nog altijd ruim 85.000 mensen dakloos. Dat blijkt uit een rapport van Amnesty International. De Samenwerkende Hulporganisaties haalden destijds bijna 113 miljoen euro voor Haïti op. Wat is daarmee gebeurd?

Kinderopvang
De komende jaren verdwijnen er weer duizenden banen in de kinderopvang. De branche wordt hard geraakt door de economische crisis en bezuinigingen. Uit onderzoek van werkgevers- en werknemersorganisatie FCB blijkt dat het dieptepunt in 2016 wordt bereikt. Pas in 2017 trekt de markt voor kinderopvang weer aan. Hoe wapenen kinderdagverblijven zich tegen dit zware weer?

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen