De Ochtendspits29 sep '15 06:28

29 december | ProRail, Volkswagen, Obama en Poetin

Auteur: BNR Webredactie

Een snoeihard rapport ProRail doet positie staatssecretaris Mansveld wankelen. Er is bij ProRail sprake van een serieus geworteld cultuurprobleem en het is maar de vraag of het bedrijf op eigen kracht kan veranderen.

Ondanks de schandalen  van de afgelopen tijd er sterke twijfel of overzicht, kennis acceptatie en een sense-of-urgency voldoende aanwezig is. Dat staat allemaal in een rapport dat de Tweede kamer wilde, maar niet kreeg van Staatssecretaris Mansveld. De Telegraaf heeft de het document online gezet. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

Gevolgen van Volkswagen
Er is nog veel onduidelijk rond de verkoopstop in Nederland op Volkswagen Diesels waarmee gefraudeerd is. Maar de gevolgen voor de industrie zullen groot zijn, dat staat vast. De sector houdt de adem in. De bijdrage was van verslaggever Elfanie toe Laer.

Obama en Poetin
“Productief, constructief, zakelijk”…  Zo hebben Amerikaanse en Russische functionarissen vannacht de besprekingen omschreven tussen de presidenten Obama en Poetin bij de Verenigde Naties in New York.  Met name over de situatie in Syrië blijven er grote meningsverschillen bestaan tussen de VS en Rusland. Amerika-correspondent Reinout van Wagtendonk is in New York. En hij is nog niet onder de indruk van de omschrijving 'Productief en constructief'

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen