De Ochtendspits7 jan '15 06:15

Uitzending 7 januari | Beveiliging moskeeën, intimidatie journalisten & dieetpil laat honger verdwijnen

Auteur: BNR Webredactie

De overheid moet de beveiliging voor moskeeën betalen. Dat vindt de Tweede Kamerpartij Groep Kuzu- Öztürk. Een aantal gebedshuizen heeft de beveiliging opgeschroefd nadat op sociale media werd opgeroepen om ze in brand te steken.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken vindt intimidatie van journalisten onacceptabel. Dat heeft hij gezegd tegen Turkse ambassadeurs en bewindslieden. Op bezoek in Turkije sprak hij onder andere over de aanhouding van een Nederlandse journaliste en toonde hij zich ook bezorgd over de rechtstaat en burgerrechten in het land.

Shell legt 70 miljoen euro neer om bewoners van het Nigeriaanse dorp Bodo te compenseren. De omgeving van het dorp is zwaar vervuild door twee lekkages van pijpleidingen van het oliebedrijf.

Binnenkort is het misschien voorbij met ingewikkelde diëten en oneindig lijnen. Een gerenommeerde Amerikaanse hoogleraar werkt aan een pil die het lichaam laat denken dat je een hele maaltijd verorberd hebt, zonder dat daar een vol bord voor nodig. Bij muizen is al bewezen dat het middel kan werken.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen