De Ochtendspits30 sep '15 06:07

30 september | Bungelende Mansveld, EU en uitstoot en gemeentelijke burenruzies

Auteur: BNR Webredactie

De Tweede kamer laat staatssecretaris Mansveld nog wekenlang bungelen.

Dat is de uitkomst van een urenlang debat dat eindigde met een ongekende cliffhanger. Kamer en staatssecretaris botsen hard over de chaos bij ProRail. Maar omdat de discussie verzandde in holle frasen van Mansveld, liet de kamer het debat schorsen. Er komt nu eerst een extern onderzoek naar de handel en wandel van Prorail. En tot die tijd bungelt Mansveld, ziet politiek verslaggever Jeroen Stans.

Diesel and dust
D66 vermoedt dat de Europese Commissie al langer op de hoogte is van de fraude met dieselmotoren. De partij heeft daarom een debat aangevraagd in het Europees Parlement. Alleen al in Nederland gaat Volkswagen 160-duizend auto's terugroepen die zijn uitgerust met de software waarmee uitstoottests zijn gemanipuleerd. Dat zegt D66-europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

Burenruzies
Zeker twaalf gemeenten overtreden de wet met hun aanpak van burenruzies. Dat meldt het tv-programma Zembla. In deze gemeenten worden woningzoekenden gescreend op hun criminele verleden en hun geschiedenis als herrieschopper. In Rotterdam krijgen mensen met een besmet verleden vaak geen sociale huurwoning, erkent wethouder Joost Eerdmans.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen