De Ochtendspits8 dec '14 06:22

Uitzending 8 december | Vuurwerkverbod, toezichthouder woningcorporaties & tyfoon Hagupit

Auteur: BNR Webredactie

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie moet de bezuiniging van 14 miljoen euro op de plaatselijke handhaving terugdraaien. Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten tegen BNR. De VNG heeft dat geld nodig om op oudjaarsdag het vuurwerkverbod strenger te handhaven.

Er moet onafhankelijke toezichthouder komen om woningcorporaties te controleren. Daarvoor pleit D66. De partij dient vandaag het voorstel in tijdens een debat met minister Blok, naar aanleiding van de uitkomsten van de parlementaire enquête commissie woningcorporaties.

De Filipijnen zucht onder tyfoon Hagupit. Tot nu toe zijn er tenminste drie doden en meer dan een miljoen evacuees. In de vorig jaar zwaar getroffen provincies is het hoogtepunt inmiddels geweest en kan langzaam de schade worden opgemaakt.

Enkele dagen voordat vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten, is Oekraïne gevraagd om het luchtruim te sluiten, schrijft de Sunday Times. Dat advies kwam van de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol, zo meldt het Britse Sunday Times.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen