De Ochtendspits13 okt '14 06:14

Uitzending 13 oktober | Vangnet voor alle werkenden, ebola & Nederland pensioenland?

Auteur: BNR Webredactie

Een sociaal vangnet voor alle werkenden, dus ook voor alle zzp'ers. Daarvoor pleit werkgeversorganisatie AWVN in een manifest dat vandaag wordt gepresenteerd.

Meindert Schut
Meindert Schut

Obama wil dat de protocollen bij het verplegen van ebolapatiënten beter worden nageleefd. Gisteren werd bekend dat een verpleger besmet is geraakt bij de behandeling van de inmiddels overleden Thomas Eric Duncan. Hij was de eerste persoon waarbij ebola in de VS werd vastgesteld.

Pensioen
Nederland zakt verder weg op de lijst van landen met beste pensioenstelsels. Na Denemarken moet Nederland nu ook Australië voor zich dulden, want we zijn voor het eerst weggezakt naar plaats 3. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van pensioenadviesbedrijf Mercer.

Palestijnse gebieden, waaronder het door oorlogsgeweld getroffen Gaza, krijgen meer dan 4 miljard dollar van Arabische landen, Europa en de VS. Nederland draagt 50 miljoen bij. De grote vraag is hoe we zeker weten of dat het geld ook terecht komt waar het voor bedoeld wordt.

De Noord-Afrikaanse woestijn zou vol komen te liggen met zonnepanelen. Er zou 400 miljard zou worden geïnvesteerd. En naast Noord-Afrika zou ook Europa er massa's duurzame energie aan overhouden. Megaproject Desetec begon ambitieus, maar na tegenvallers is de toekomst nu wel onzeker. Vandaag en morgen besluiten de aandeelhouders of het project doorgaat of stopt.

De Ochtendspits met Meindert Schut, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen