De Ochtendspits15 okt '14 06:06

Uitzending 15 oktober | Bedrijven stellen ontslagen uit, bommen op IS hebben weinig effect & vrouwenquotom ter discussie

Auteur: BNR Webredactie

Steeds meer bedrijven willen ontslagen uitstellen tot na 1 juli 2015 om geld te besparen. Dit blijkt uit een rondgang van juridisch dienstverlener DAS onder arbeidsjuristen. Op 1 juli 2015 wordt een nieuwe ontslagregeling ingevoerd en die valt voor werknemers vaak een stuk lager uit.

Meindert Schut
Meindert Schut

De bombardementen op de strijders van IS hebben onvoldoende effect. Volgens het Witte Huis moeten er ook grondtroepen ingezet worden om de Syrische stad Kobani te bevrijden. Gisteravond voerde Amerika militair overleg met zijn bondgenoten. Daar was ook commandant der strijdkrachten Tom Middendorp aanwezig.

Na twee jaar onderzoek, 32 openbare verhoren en talloze gesprekken met deskundigen over mislukte ICT-projecten van de overheid, komt de parlementaire commissie ICT later deze ochtend met resultaten. De verwachting is dat deze niet mals zijn.

In Duitsland staat het vrouwenquotum ter discussie. Het zou slecht zijn voor de economie. De regeringspartij van bondskanselier Merkel wil bedrijven vrijwaren van het quotum.

De Ochtendspits met Meindert Schut, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen