De Ochtendspits14 apr '14 06:00

De Ochtendspits | Dreigend geweld Oekraine, pro-Russische activisten en Romeinse opgravingen

Auteur: BNR Webredactie

Het geweld in het oosten van de Oekraine lijkt te escaleren. Wat kan de internationale diplomatie doen om Rusland in te dammen?

Oekraïne moet stoppen met de oorlog  tegen haar eigen burgers en en het westen moeten stoppen met de aanhoudende provocatie van Rusland. Sterke taal van de Russen zojuist tijdens een extra vergadering  van de VN-veiligheidsraad. Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg is in New York, wat is er concreet uit de vergadering gekomen?

Anti-terroristische operatie
Ondertussen komt er over twee uur komt er een 'volwaardige anti-terroristische operatie' tegen de geweldadige pro-Russische activisten in Oekraïne. Dat heeft de interim-president van Oekraine gisteren gezegd. Oekraine-correspondent Stef Heinink, in de Oosterse stad Donetsk.

Opgravingen
Enkele honderden Nijmegenaren gaan samen met archeologen op zoek naar een Romeins tempelcomplex. Tot nu toe meldden zo'n twintig schoolklassen en honderd volwassenen zich aan. Zij gaan vanaf vandaag de archeologen helpen met graven. Archeoloog Kees Brok leidt de opgravingen.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen