De Ochtendspits20 okt '14 00:22Aangepast op 20 okt '14 01:16

Uitzending 20 oktober | MH17-nasleep, tol-uitrol en Suezkanaal 2

Auteur: BNR Webredactie

Berichten dat Duitsland meer weet over de toedracht van de MH17-crash dan Nederland, schokken nabestaanden.

Nederland zou het onderzoek toch coördineren? Advocaat Veru Meewa reageert in de uitzending: 'dit verstoort het rouwproces.' Nederlanders die op eigen houtje naar het rampgebied toe gaan zijn vrijwel niet te verzekeren. In elk geval hebben ze niks aan een standaard reisverzekering, legt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars uit.

Duitsland op de rem met tolplan
Het Duitse kabinet is vastberaden de tol voor personenauto’s in te voeren. Maar niet meer op ALLE wegen zoals is voorgesteld door de Duitse verkeersminister Dobrindt. Volgens Duitse media blijft er alleen een tol op snelwegen over. Onze correspondent in Berlijn bericht over de laatste ontwikkelingen.

Baggerklus?
Het is de baggerklus van het decennium, maar mogelijk wel één met financiële risico's. De Nederlandse baggeraars Boskalis en van Oord gaan voor Egypte het Tweede Suezkanaal graven. In het verleden is Egypte niet altijd een betrouwbare opdrachtgever gebleken.

Hema in zwaar weer
Drie Hema-winkels sloten dit weekend onverwachts de deuren na betalingsproblemen. Het gaat om franchisenemers van de HEMA-formule. Retaildeskundige Cor Molenaar verwacht meer moeilijkheden voor de keten.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen