De Ochtendspits21 okt '14 05:54

Uitzending 21 oktober | Ebola-geld gezocht, Ferguson wacht op uitspraak & het nut van hoge salarissen

Auteur: BNR Webredactie

In Brussel wordt hard gezocht naar geld om het gevecht met de ebola-epidemie aan te gaan. Er moet een Europees noodfonds komen tegen ebola. Daarvoor pleit CDA-europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. En als er extra geld nodig is, dan moet dat uit andere crisisfondsen gehaald worden.

Er gebeuren ongelukken wanneer de overheid en semipublieke instellingen geen hoge salarissen kunnen betalen.  Dat zegt een aantal hoofdrolspelers uit de zorg, advieswereld en wetenschap tegen het Financieele Dagblad. Volgens hen zijn die hogere salarissen nodig om de juiste kwaliteit en kennis in huis te halen.

Ferguson
Het Amerikaanse stadje Ferguson wacht in spanning op een uitspraak van de jury die de dood onderzoekt van de zwarte tiener Michael Brown. Dan wordt namelijk ook duidelijk of de blanke politieman die Brown doodschoot, vervolgd zal worden. 

Het dodelijke incident leidde tot rellen en blijft de zwarte kiezers bezig houden. En juist die kiezers zouden wel eens de doorslag kunnen geven in de strijd om de senaat bij de congresverkiezingen van 4 november.

Young Boys
Vandaag begint de zaak tegen de eigenaren van de Haarlemse voetbalclub Young Boys. Justitie verdenkt een hele rij verdachten van verschillende strafbare feiten te hebben gepleegd met de club als dekmantel. Opvallend, omdat de club in de hoofdklasse de stap naar het betaalde voetbal leek te gaan maken.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen