De Ochtendspits25 mrt '14 10:47

Fractieberaad: Hoe nu verder, Wilders?

Auteur: BNR Webredactie

Na een roerige week komen de PVV’ers voor het eerst weer in Den Haag bijeen voor een fractieberaad. Partijleider Wilders wilde in eerste instantie nog de rijen sluiten, maar vandaag moet hij zijn aanhangers te woord staan.

De PVV-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen is er, de fractie in Almere blijft bijeen, maar tegelijkertijd blijven er PVV'ers opstappen. Vandaag is er fractieberaad in de Eerste en Tweede Kamer, dus komt de partij de eerste keer weer bijeen na de ophef naar aanleiding Wilders Marokkanenrede.

Vertrouwen uit de Eerste Kamer
PVV-lijstrekker voor de Europese verkiezingen en lid in de Eerste Kamer, Marcel de Graaf, reageerde rustig op BNR: hij zei dat de fractieleden achter Wilders staan en dat hij zelf met vertrouwen ertegenop ziet.

Kritiek op de "one man show" van Wilders
Maar BNR-politiekverslaggever Hugo Reitsma zegt dat het wellicht ook anders kan komen. “Van Dion Gaus weten we dat hij 100 procent achter Wilders staat, maar van de rest hebben we dat niet zo duidelijk gehoord.” En ook zou kunnen dat het niet alleen over het Marokkanendebat gaat, maar ook over het leiderschap van Wilders. Opgestapte PVV’ers hebben dit vaak als “one man show” gehekeld. Volgens Reitsma moet Wilders zich daar ook in de fractie voor verantwoorden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen