De Ochtendspits25 nov '14 23:54

Uitzending 26 november | Levensverzekeringen, failliet ziekenhuis en Juncker deelt uit

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders willen geen levensverzekeringen meer.

De markt voor die producten is vrijwel helemaal aan het verdwijnen en verzekeraars beseffen niet hoe ernstig dat is, waarschuwt De Nederlandsche Bank in het FD. Toch pakt het voor de consument misschien juist gunstig uit, want er zal flink moeten worden gestunt met de prijzen om klanten te behouden. De bijdrage is van Nina van den Dungen.

Sionsberg
In Dokkum zitten honderden mensen in onzekerheid over hun baan: het Sionsberg-ziekenhuis staat namelijk op omvallen. Honderden medewerkers van ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum hebben deze maand geen salaris gehad. Het ziekenhuis heeft een schuld van 40 miljoen euro en moet daarom waarschijnlijk nog deze week sluiten. Gisteren werd het personeel bijgepraat door de directie en later deze ochtend is er een persconferentie. Harma Schrage is bestuurder bij Abvakabo FNV.

Europese investeringen
Twintig miljard euro. Dat zit er in het speciale Europese investeringsfonds dat Jean Claude Juncker later vanmorgen presenteert. De voorzitter van de Europese Commisie hoopt daarmee investeerders over de streep te trekken om in risicovolle, maar kansrijke projecten te stappen. Het fonds wordt de komende drie jaar beheerd door de Europese Investeringsbank EIB. Brian Burgoon, hoogleraar Internationale en vergelijkende politieke economie aan de Universiteit van Amsterdam, licht toe.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen