De Ochtendspits24 mrt '14 06:29

De Ochtendspits | NSS van start, zwartkijkende Britten en nieuwe Rabo-topman

Auteur: BNR Webredactie

De grootste top die Nederland ooit heeft georganiseerd - de Nucleair Security Summit -  gaat vandaag van start in Den Haag.

President Obama bezoekt vanochtend Amsterdam. Vanmiddag begint om twee uur de top zelf. In de Randstad verwacht de politie grote verkeersproblemen. De NS zet extra lange treinen in. Verslaggever Anke Truijen is in het verkeerscentrum Nederland, Marijke Roskam zet aan de hand van vijf vragen aan Rob de Wijk, directeur van het Centrum voor Strategische Studies, op een rij waar de top eigenlijk over gaat en verslaggever Jeroen Stans is voor ons ter plaatse, in dat afgesloten gebied

Britse zwartkijkers
De Britse rechtbanken zijn het zat. Ze moeten teveel zwartkijkers berechten. Bijna 200.000 Britten weigeren hun kijk-en luistergelden te betalen. Morgen stemt het parlement in Londen over een motie om van zwartkijken niet langer een criminele overtreding te maken. De gevolgen voor de Britse publieke omroep, internationaal gezien als h'et voorbeeld voor hoe het moet, kunnen kolossaal zijn". Een bijdrage van correspondent Lia van Bekhoven.

Nieuwe Rabo-topman
De Rabobank kiest met Wiebe Draijer iemand zonder bankierservaring als nieuwe bestuursvoorzitter. Wiebe Draijer is de beoogd nieuwe directievoorzitter van de Rabobank. De 48-jarige werktuigbouwkundig ingenieur is nu nog voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Contact met Pieter Couwenbergh van het Financieele Dagblad.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen