De Ochtendspits28 mrt '14 06:37

De Ochtendspits | Hardnekkig hacken, Slachtofferhulp overvraagd en boze vervoerders

Auteur: BNR Webredactie

Het gaat nog jaren duren voor de kritische infrastructuur in Nederland goed beveiligd is tegen cyber-aanvallen.

Denk aan het hacken van een sluisdeur om hem open te zetten of inloggen op een beveiligingscamera om mee te kunnen kijken: het kan allemaal nog steeds. Na twee jaar aandacht voor cybersecurity lukt het nog steeds niet om essentiële systemen echt goed te beveiligen. Laurens Boven schuift aan met geluid dat hij zelf heeft opgenomen in het land.

Overdaad schaadt voor Slachtofferhulp
Slachtofferhulp kan de vele aangiften van racisme tegen Wilders niet meer aan. De stichting belt niet langer iedereen op, maar stuurt een brief. Duizenden mensen deden aangifte van racisme nadat de PVV-leider een zaal vroeg of ze meer of minder Marokkanen in Den Haag wilden. Harry Crielaars, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp, licht de situatie toe.

Goederentarieven
Goederenvervoerders zijn boos op ProRail en hebben onderhandelingen met de railnetbeheerder afgebroken. ProRail wil de gebruiksvergoeding van het spoor voor volgend jaar met 30 procent verhogen. Maar daar zijn de goederenvervoerders het absoluut niet mee eens. De verhoging zou haaks staan op de ambitie het kabinet en de concurrentiepositie van Nederland ernstig verzwakken. Dat schrijft het Financieeele Dagblad vanmorgen.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen