De Ochtendspits6 jun '13 23:12

De Ochtendspits | Fyra, trajectcontroles en Chinezen naar de maan

Auteur: Harmen Simon Teunis

De overheid loopt tientallen miljoenen mis door een conflict over de traject-controle op de A2. Waar de controle van Amsterdam naar Utrecht al bijna een jaar vlekkeloos werkt, en dus geld oplevert, kunt u de andere kant op nog steeds naar hartelust racen.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Althans de trajectcontrole zal u niet beboeten. Bronnen vertellen aan BNR dat een conflict tussen de bouwer en justite dé reden is dat het systeem nog steeds niet werkt.

Fyra
Gaan we treinstellen huren van de Thalys of komt er een nieuwe aanbesteding? Staatssecretaris Mansveld komt vandaag met een alternatief voor de fyra-treinen van AnsaldoBreda. De NS heeft háár suggesties gisteren al naar de staatssecretaris gestuurd.

Profiel voor burgemeester Utrecht
Burgers in Utrecht hebben inspraak over hoe het profiel van de nieuwe burgemeester er uit moet komen te zien. Verslaggever Jeroen Stans ging naar Utrecht om te peilen wat voor burgermeester de bevolking het liefst ziet.

Chinezen
China is begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe ruimtemissie. Drie Chinese astronauten worden klaargestoomd voor de vijfde bemande Chinese missie die later deze maand van start gaat.

Hindenburg Omen
Technische analisten houden hun hart vast. Want het Hindenburg Omen is weer terug en geeft een crashwaarschuwing aan de markt.

TVR
De geruchten worden steeds hardnekkiger: het roemruchte Britse automerk TVR werkt aan een comeback. Noud Broekhof, redacteur van de Nationale Autoshow vertelt er meer over.

Gerelateerde artikelen