De Ochtendspits25 okt '13 07:16

De Ochtendspits | Huizenmarkt trekt aan, deuk in relatie met VS en meer Sinten en Pieten

Auteur: BNR Webredactie

Het loopt storm bij makelaars. Deze zomer was het al drukker, maar na een stortvloed van positieve berichten de afgelopen maanden over de aantrekkende huizenmarkt, gaan makelaars ook daadwerkelijk meer huizen verkopen.

Meindert Schut
Meindert Schut

Dat blijkt uit een rondgang van BNR. Peter Boelhouwer, hoogleraar Woningmarkt aan de TU Delft, over de prognoses voor de woningmarkt.

VS-relatie
Duitsland en Frankrijk gaan met de Verenigde Staten praten over de do's en don'ts van spioneren. Dat is gisteravond besloten op de Europese top in Brussel. Volgens premier Rutte liep de relatie met de VS deze week een flinke deuk op door de afluisterpraktijken. Tot strafmaatregelen tegen Amerika heeft de top niet geleid. Europa-verslaggever Anke Truijen vertelt dat het afuisterschandaal gesprek van de dag én nacht was, en dat komt grotendeels door de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Sinterklaascentrales
Sint- en Piet-verhuurbedrijven profiteren van de discussies over Zwarte Piet. Verhuurcentrales krijgen gemiddeld tussen de 20 en 30 procent meer boekingen voor Pieten en Sinten dan in dezelfde periode in voorgaande jaren. Dat zeggen Sinterklaascentrales tegen BNR.

De Ochtendspits met Meindert Schut, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen