De Ochtendspits5 jun '13 22:49

De Ochtendspits | Alpe d’Huzes, Steve Jobs en Fred Teeven

Auteur: BNR Webredactie

Fondsenwerver Alpe d'Huzes is zo streng met het uitdelen van de subsidies dat bijna de helft van het ingezamelde geld op de plank ligt.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

De fondsenwerving van de Alpe d’Huzes is een groot succes. In de afgelopen zeven jaar werd er ruim 75 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. maar daarvan ligt 37 miljoen te slapen op een plank. BNR praat met Johan van der Waal, voorzitter en koersdirecteur van de Alpe d'Huzes. En Ad van Gorp, oprichter van Lead Pharma, hij ondervond het strenge beleid aan den lijve.

Xiaomi
De Chinese miljardair Lei Jun heeft de afgelopen jaren een fortuin vergaard met zijn eigen smartphonemerk Xiaomi. Lei Jun is een opvallende man, hij doet namelijk wel erg denken aan Steve Jobs.

Fred Teeven
Staatssecretaris Teeven (Justitie) wil 26 gevangenissen sluiten en criminelen vaker met een enkelbandje naar huis sturen. Vandaag moet hij zijn plannen in de Tweede Kamer verdedigen. Hugo Reitsma blikt vooruit.

Bilderbergconferentie
In het Engelse Watford zijn de wereldleiders bij elkaar voor de jaarlijkse Bilderbergconferentie om te praten over geopolitieke ontwikkelingen. Om de conferentie hangt een zweem van geheimzinnigheid en mysterie en de grote vraag is dan ook wát er besproken zal worden.

SNS Reaal
Blijft de vastgoedportefeuille van SNS Reaal een blok aan het been, of valt het toch mee. Donderdagochtend komt de bank met jaarcijfers over 2012. Een stuk later vanwege de nationalisatie van de bank eerder dit jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen