De Ochtendspits11 jun '13 06:21

De Ochtendspits | Herenakkoord banken, belastingparadijs en Amerikaanse whistleblower

Auteur: BNR Webredactie

ABN Amro, ING en de Rabobank hebben onderling afgesproken dat ze GEEN uitspraken meer doen over hoe diep de huizenprijzen zullen zakken. Ze hopen zo het negatieve sentiment op de woningmarkt te keren. Is dat redelijk? Of houden ze ons ten onrechte dom?

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Belastingparadijs
Nederland verdient jaarlijks miljarden euro's aan brievenbusfirma's. Dat zegt Barbara Baarsma van Stichting Economisch Onderzoek. Het SEO heeft op verzoek van de Tweede Kamer onderzoek gedaan naar de brievenbusfirma's. Internationaal komen de belastingroutes Nederland op kritiek te staan. Maar volgens Baarsma moet staatssecretaris Weekers er niets aan veranderen. Want dat zou niets oplossen.

Weer een whistleblower
Opnieuw een klokkenluider in Washington. Dit keer met onthullingen over vermeende wantoestanden binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo zou het prostitueebezoek van een Amerikaanse ambassadeur in de doofpot zijn gestopt, terwijl dat zo'n hoge diplomaat toch uiterst chantabel zou maken

One More Thing
Apple neemt het eigen besturingssysteem op de schop. Op een conferentie voor ontwikkelaars in San Francisco sprak Apple van de belangrijkste update van iOS sinds de originele iPhone in 2007 op de markt kwam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen