De Ochtendspits12 jun '13 02:02

De Ochtendspits | Afluisterschandaal, traangas op Taksimplein en Marinevrouwen

Auteur: BNR Webredactie

De wereldwijde ophef over het Amerikaanse internet-afluisterschandaal wordt langzaam voelbaar in de Amerikaanse politiek.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

In een debat gisteren in het Europees Parlement eisten politici dat de VS privégegevens van Europese burgers vertrouwelijk behandelt. In de Amerikaanse Senaat worden nu de eerste senatoren onrustig. Ze voelen zich misleid en willen uitleg van president Obama.

Istanbul
De politie van Istanbul heeft dinsdagavond traangas ingezet tegen duizenden betogers op het Taksimplein. De betogers op het plein hadden gehoor gegeven aan een oproep van organisatoren van een geplande massademonstratie in het aan het plein grenzende Gezipark.  Correspondent Dirk Vermeiren schetst aan BNR een onheilspellend beeld van de sfeer op het Taksimplein.

Tussenpersonen
Tussenpersonen en intermediairs hebben een mokerslag te verwerken gekregen door het provisieverbod dat op 1 januari inging. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenpanel GfK.

Vrouwen bij de Marine
120 jonge vrouwen gaan zometeen aan boord van één marineschip. Want het is Meidenvaardag bij de Marine. De vloot wil meer vrouwen trekken. Dus organiseert de Koninklijke Marine een rondje varen voor vrouwen om ze te laten zien dat het echt leuk is op zee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen