De Ochtendspits3 dec '13 06:00

De Ochtendspits | Hooijmaijers, seksboten en Rabobank

Auteur: BNR Webredactie

Voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers hoort vanmiddag of hij de gevangenis in moet.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Justitie verdenkt hem van omkoping, witwassen, valsheid in geschrifte en het aannemen van smeergeld in de periode dat hij gedeputeerde in Noord-Holland was. Hooijmaijers ontkent alle beschuldigingen. Naast Hooijmaijers staan nog 38 verdachten voor het hekje. Verslaggever Harmen van der Veen volgt de zaak voor BNR.

Utrechtse plan
Er is forse kritiek van prostituees en exploitanten op het Utrechtse plan om de seksboten te vervangen door nieuwe werkplekken aan het Zandpad. De seksboten aan het Zandpad worden weggesleept en de vrouwen kunnen voorlopig nergens terecht. Pas in de zomer gaan er 162 cabines met ramen verrijzen, op een terrein naast het Zandpad. Maar een rondgang van BNR langs diverse ondernemer die willen exploiteren op het Zandpad zien die nieuwe plek helemaal niet zitten. De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen reageert op de kritiek van de exploitanten.

Rabobank
De Rabobank krijgt een notering op de beurs. Vanaf januari volgend jaar worden daar eigendomscertificaten van de bank verhandeld, zodat ook niet-leden een stukje Rabobank kunnen kopen. Dat staat vanochtend in het Financieele Dagblad. Financieel expert Jaap Koelewijn duidt de beursgang van de Rabobank.

Monarchie
En koning Willem-Alexander is kerngezond, maar er wordt vandaag toch nagedacht hoe het met de monarchie verder moet, mocht hij snel overlijden. Het is natuurlijk een zeer hypothetisch geval, maar mocht dat gebeuren vóórdat prinses Amalia 18 wordt, dan zal iemand anders de honneurs waar moeten nemen. Waarschijnlijk wordt dat Koningin Maxima. Een speciale vergadering van de Staten Generaal benoemt haar vandaag waarschijnlijk tot regentes. Eerste Kamer-voorzitter Ankie Broekers-Knol vertelt wat dat precies inhoudt.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen