De Ochtendspits18 jun '13 23:06

De Ochtendspits | Obama de Berliner, Hollandse Nieuwe en ferme Dekker

Auteur: Fleur de Bruijn

De NS schiet ex-werknemers met een AOW-gat te hulp. Het gaat in totaal om zo'n elfhonderd VUT'ers die net als de rest van Nederland later met pensioen gaan en dus later AOW krijgen.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Verslaggever Martijn de Rijk sprak met oud-machinist Dick van der Meulen en Gerard Grote, directeur arbeidszaken bij de NS.

Ibn Ghaldoun
Dreigende taal van staatssecretaris Dekker gisteravond in het Kamerdebat over de gestolen eindexamens. Als het Ibn Ghaldoun zelf ook fouten heeft gemaakt, grijpt Dekker in. Ook leerlingen die wel geprofiteerd hebben van de gestolen examens, maar dat nog niet hebben gemeld, zullen de gevolgen daarvan ondervinden.

Timmermans
Minister Timmermans van Buitenlandse zaken heeft zijn zorgen over het Turkse politiegeweld tegen de demonstranten overgebracht aan zijn Turkse collega. Timmermans bezoekt vandaag de Nederlandse Patriot-missie aan de grens met Syrië. De Europese Unie laat juist weten een parlementair bezoek aan Turkije voorlopig uit te stellen.

Obama bij Kennedy
Barack Obama is op bezoek bij Angela Merkel in Berlijn. Hij geeft vanmiddag om drie uur een toespraak. Vijftig jaar geleden sprak John F. Kennedy de beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner', het is maar de vraag of Obama net zo enthousiast wordt ontvangen als Kennedy destijds.

Hollandse Nieuwe
Twee weken later dan gepland, wordt hij vandaag dan toch echt geveild: het allereerste vaatje Nieuwe Haring. Redacteur Thomas van Groningen dook in de wereld van de Hollandse Nieuwe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen