De Ochtendspits25 jun '13 23:05

De Ochtendspits | Fraude met auto's, bouwstop en Richard II

Auteur: BNR Webredactie

Er wordt op grote schaal gefraudeerd met het importeren van tweedehands personenauto's. Dat blijkt uit onderzoek van BNR Nieuwsradio. In De Ochtendspits praat Tom van 't Hek je bij.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Opnieuw faalt een groot ict-project bij de overheid. De invoering van een omvangrijk automatiseringssysteem bij het ministerie van Veiligheid en Justitie is niet alleen een financieel fiasco, het wordt bovendien nauwelijks gebruikt.

Arcadis wil een bouwstop
Arcadis, één van de grootste ingenieursbureaus van ons land, pleit voor een bouwstop. Het bureau wil tevens een krachtige bouwregisseur, zoals we die op het gebied van water al hebben in de persoon van deltacommissaris Wim Kuijken. Zonder zo'n regisseur neemt de leegstand in de vastgoedsector alleen maar toe. Arcadis voorziet dat de verliezen in de sector oplopen tot maar liefst 49 miljard euro.

Panamakanaal zonder oranje
Verslaggever Laurens Boven krijgt een exclusieve rondleiding bij hét internationale bouwproject van dit moment: de nieuwbouw van de sluizen van het Panamakanaal.

Urk een tweede Volendam
De haven van Urk barst uit zijn voegen. Dat stellen zeven lokale ondernemers die hun geld verdienen met de scheepsbouw. Zij willen een grotere haven en ze zijn bereid daar veel geld voor te betalen. Maar dan moet de overheid wel bijspringen. Gebeurt dat niet, dan verandert Urk in een tweede Volendam. Verslaggever Harmen van der Veen spreekt met Jaap Brink, de woordvoerder van de scheepsbouwers.

Sta op Richard Krajicek II
Het gaat niet goed met het Nederlandse tennis. Vijf van de zes Nederlandse tennissers op Wimbledon vlogen er in de eerste ronde uit, zonder ook maar een set te winnen. Alleen Igor Sijsling overleefde de eerste ronde, hij won van de nummer 173 op de wereldranglijst. Moet de tennisliefhebber zich zorgen maken, of valt het allemaal wel mee?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen