De Ochtendspits4 okt '13 08:09

De Ochtendspits | Henk Krol weg, dealen met Dijsselbloem en gevaar in Suezkanaal

Auteur: BNR Webredactie

Henk Krol vertrekt uit de Tweede Kamer. Hij legt zijn functie als leider van 50Plus neer na het bericht in de Volkskrant dat hij als werkgever van de Gay Krant tussen 2004 en 2007 geen pensioensafdrachten heeft gedaan voor zijn personeel.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

In een e-mail aan de media schrijft hij "Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen. Na de publicatie in de Volkskrant is het voor mij onmogelijk door te gaan als volksvertegenwoordiger." Jan Nagel stond aan de wieg van 50Plus en haalde Henk Krol binnen.

Zonder CDA
Minister Dijsselbloem van Financien vindt dat het CDA niet genoeg bereid was tot het sluiten van compromissen.  Hij zei dat tegen BNR, als reactie op het afhaken van het CDA bij dat begrotingsoverleg. Vandaag wordt er mogelijk verder gepraat, maar dan dus wel zonder het CDA.

De veiligheid van het Suezkanaal is in gevaar. Terroristen vormen een bedreiging voor een van de belangrijkste aders van de internationale scheepvaart. Dat meldt het Financieel dagblad. Redacteur Alexander Weissink vertelt.

Dat en meer in BNR Ochtendspits met Tom van ‘t Hek, van 6.00 tot 9.30 uur op BNR Nieuwsradio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen