De Ochtendspits8 nov '13 01:12Aangepast op 8 nov '13 06:54

De Ochtendspits | Afsluitende Ruslandreis, misleidend energielabel en nauwe voedselbanden

Auteur: BNR Webredactie

Willem-Alexander en Máxima stappen straks in het vliegtuig naar Moskou om samen met Poetin het veelbesproken Nederland- Rusland jaar af te sluiten.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Ondernemer Robert Nahon kijkt ondanks alle incidenten in ieder geval terug op een geslaagd jaar. Zijn bedrijf Venster naar Rusland, dat handelsmissies organiseert, zag de handel namelijk flink toenemen.

Energielabels
Misleidend en fraudegevoelig. Dat zeggen makelaars over het nieuwe energielabel voor huizen dat Minister Blok wil invoeren. Als het aan de minister ligt komen er vanaf volgend jaar twee energielabels op de markt: één volwaardige en een light-versie waarbij huiseigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor het invoeren van de gegevens over hun huis.

Objectief voedselinstituut?
De wetenschappers van de Europese autoriteit van Voedselveiligheid, de EFSA, bepalen grotendeels wat er in de supermarkt in de schappen ligt. Maar is dat instituut wel objectief? Volgens de Brusselse lobbywaakhond Corporate Europe Observatory niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de medewerkers vaak hele nauwe banden heeft met de bedrijven waarvan ze producten beoordelen.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen