De Ochtendspits14 nov '13 06:09Aangepast op 14 nov '13 07:51

De Ochtendspits | Verkiezingsuitslag, hooligans en wethouder ontsnapt aan liquidatie

Auteur: BNR Webredactie

De landelijke politiek heeft niéts te maken met de gemeenteraadverkiezingen in Friesland en in Alphen aan den Rijn. En toch waren twee landelijke kopstukken er gisteravond als de kippen bij om in Leeuwarden een deel van de overwinning voor zich op te eisen.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Vandaag in De Ochtendspits onder meer:

De PvdA is de grootste in Heerveen, de VVD verliest in Friesland en D66 boekt forse winst. Kunnen we de lokale verkiezingsuitslagen van gisteren landelijk vertalen? Ou-staatssecretarus vanDefensie en voormalig VVD-voorzitter Bas Eenhoorn geeft advies aan de politieke partijen. Want bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart is het erop of eronder.

Kroonprins Charles
Prins Charles wordt vandaag 65. Hij heeft de pensioenleeftijd bereikt, maar is nog steeds niet aan zijn echte baan begonnen. Wil de langst wachtende troonopvolger ooit de ‘top job’ nog wel? Of blijft hij liever gewoon kroonprins? Het leven van de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus was in gevaar.

Levensbedreiging wethouder
Een 47-jarige Rotterdammer is gisteren opgepakt omdat hij de wethouder zou willen laten doden. Het OM in Rotterdam geeft tekst en uitleg.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen