De Ochtendspits11 nov '13 06:38

De Ochtendspits | Tyfoon Haiyan, tussentijdse verkiezingen en stakende advocaten

Auteur: BNR Webredactie

De tyfoon Haiyan heeft op de Filipijnen duizenden levens geëist. Alleen al in de stad Tacloban zijn tienduizend mensen omgekomen, meldt persbureau AP. Het rampgebied is moeilijk bereikbaar voor hulp. De tyfoon bereikte gisteravond Vietnam, maar daar lijkt de schade mee te vallen.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

De internationale gemeenschap komt in actie. Redacteur Laura Gremmee zet alle ontwikkelingen op een rij:Vanuit Manilla aan de telefoon Rode Kruis-medewerker Naroesha Jagessar.

Tussentijdse verkiezingen
Aanstaande woensdag zijn er in delen van Friesland en in Alphen aan de Rijn al verkiezingen vanwege gemeentelijke herindelingen. De uitslagen zullen de eerste test zijn voor het kabinet Rutte-2. Alle partijen zetten dus hun zwaarste geschut in. Vooral voor de PvdA staat er in het rode bolwerk Friesland veel op het spel. Verslaggever Laurens Boven was bij het laatste PvdA campagne-feest in Heerenveen.

Confrères in conflict
De Spongetjes en Ankers van deze wereld staken vandaag. Advocaten komen in actie tegen de bezuinigingsplannen van staatssecretaris Teeven. In het hele land staken de chique hoeders van de rechtsstaat. Contact nu met Bart Nooitgedacht, voorzitter van de Vereniging van Strafrechtadvocaten... 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen