De Ochtendspits23 okt '13 06:26Aangepast op 24 okt '13 06:56

De Ochtendspits | Raboboete, cao-tekort en EU-begroting

Auteur: BNR Webredactie

Rabobank hangt een boete van bijna 1 miljard dollar boven het hoofd vanwege het manipuleren van de Libor-rente, meldt The Financial Times.

Rens de Jong
Rens de Jong

Daarmee wordt de bank veel harder gestraft dan andere banken die bij het schandaal betrokken zijn. De boete zou volgende week officieel worden uitgedeeld door Britse en Amerikaanse marktautoriteiten én De Nederlandsche Bank. Economie-redacteur Paul Laseur licht toe;

Het sociaal akkoord heeft nog maar nauwelijks iets opgeleverd: het aantal afgesloten cao's is namelijk veel lager dan normaal. Werkgevers eisen te veel, zeggen arbeidsmarktexperts vandaag in het Financieele Dagblad. En daardoor grijpen vakbonden - ondanks de crisis - terug op het behouden van rechten. Daarover arbeidseconoom Ton Wilthagen.

Het Europarlement buigt zich vandaag over de begroting van volgend jaar. En dat terwijl de begroting van dit jaar bepaald nog niet op orde is. De Europese Commissie heeft - vanwege een aantal tegenvallers - 2,7 miljard euro extra nodig om het tekort te dichten. Nederland draagt daar zo'n 120 miljoen euro aan bij. Arnout Mijs, Research Fellow bij Instituut Clingendael. 

De Ochtendspits met Rens de Jong, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen