De Ochtendspits21 okt '13 06:04

De Ochtendspits | Extremisme in de polder, verdienmodel energiebedrijven en crèche-lobby

Auteur: BNR Webredactie

Nederlandse gemeenten doen te weinig om grip te krijgen op radicaliserende moslimjongeren. Dat zegt het Contactorgaan Moslims en Overheid.

Rens de Jong
Rens de Jong

De strijd in Syrië maakt jongeren radicaler, en het extremisme komt ook meer en meer voor in kleine en middelgrote gemeenten. Die hebben vaak geen idee hoe ze moeten omgaan met de extremistische jongeren. Yassin El Forkani is jongeren-imam en woordvoerder van het contactorgaan Moslims en Overheid.

Energiebedrijven
Grote energiebedrijven vrezen voor hun voortbestaan. Hun verdienmodel zou onhoudbaar zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van accountants- en onderzoeksbureau PwC. Meer dan 90 procent van de CEO's van de energie-giganten zegt verrast te zijn door de snelle opmars van lokaal opgewekte groene stroom. Rob de Lange, journalist bij het FD, jij kwam met dit verhaal vanmorgen,

Belangenvereniging crèches
Ouderparticipatie-crèches gaan een nieuwe landelijke belangenvereniging opzetten. In die crèches zorgen ouders om de beurt voor de kinderopvang. De belangenverenging heeft grote ambities: leegstaande crèches omtoveren tot ouderparticipatie-crèches bijvoorbeeld. Ook gaan ze lobbyen in Den Haag  om nu echt helemaal legaal te worden; ze worden nu nog gedoogd. Bram van der Velde, een van de initiatiefnemers, licht toe.

De Ochtendspits met Rens de Jong, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen