De Ochtendspits17 jun '13 22:59

De Ochtendspits | Trajectcontroles, ladingdiefstal en het belastingstelsel

Auteur: BNR Webredactie

Door een fout in de trajectcontrole boven snelwegen gaan er jaarlijks "minstens honderden" onterechte bekeuringen de deur uit. De SP en de PVV gaan Kamervragen stellen over de kwestie.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

Transport en Logistiek Nederland is bang dat de invoering van de Nationale Politie de aanpak van ladingdiefstal flink in de wielen gaat rijden. En dat terwijl de afgelopen jaren juist flinke successen werden geboekt met het terugdringen  van de diefstal. Het zou wel eens terug naar af kunnen zijn.

Belasting
Vermogen moet minder zwaar worden belast en groot aandeelhouders juist meer. Daarnaast moet bijna iedereen 37 procent belasting gaan betalen. Dat is in het kort het advies van de commissie van Dijkhuizen, die onderzocht hoe het Nederlandse belastingstelsel efficiënter ingedeeld kan worden. Volgens het Centraal Plan Bureau kan deze wijziging 140.000 banen opleveren.

Fyra
AnsaldoBreda, de Nederlandse Spoorwegen, de Belgische Spoorwegen én Belgische Kamerleden worden morgen bevraagd tijdens een hoorzitting over de Fyra, georganiseerd door de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu. De hoorzitting gaat over het toestel zelf, de tijdelijke oplossingen en een structurele oplossing.

Turkije
Al kun je weer zonder gasmasker het Taksimplein op. Politiek gezien staat Turkije nog steeds onder hoogspanning. Als het de politie niet lukt, zet de regering het leger in want het is de Turkse premier Erdogan alles aan gelegen om nieuwe protesten de kop in te drukken. Niet alleen uit politieke motieven, maar ook uit economisch belang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen