De Ochtendspits12 jun '13 23:03

De Ochtendspits | Examengate, Oranje Boven en apps met spyware

Auteur: Fleur de Bruijn

De gestolen examens zijn via internet verspreid. Leerlingen die zo'n examen vooraf hebben gezien, mogen zich melden en moeten dan het examen opnieuw doen. Wie zich niet meldt, loopt het risico zijn diploma te verspelen. Maar hoe groot is de kans dat je gepakt wordt?

Meindert Schut
Meindert Schut

Meindert Schut, die vandaag invalt voor Tom van 't Hek, praat hierover met Christian Prickaerts. Hij is manager forensics bij Fox IT en houdt zich bezig met digitale opsporing.

Bouwsector
De malaise in de bouw houdt aan. Enig herstel wordt pas in de loop van 2014 verwacht. Dat schrijft ABN Amro in een sector update. De auteur van de publicatie, Madeline Buijs, praat over de bouwsector.

Jong Oranje
Jong Oranje verloor met 3-0 van Jong Spanje. Desondanks staat het elftal van bondscoach Cor Pot in de halve finale van het EK onder de 21. Het elftal treft nu het ijzersterke Jong Italië in de halve finale. Pot praat over zijn jongens.

Apps met spyware
Veelgebruikte iPhone-apps bevatten spyware. Dat blijkt uit onderzoek van de Australische software architect en beveiligingsexpert Troy Hunt. De apps verzenden gedetailleerde informatie naar hun makers over wat u met hun applicatie doet en de locatie van het toestel. Fred Streefland, directeur van het European Network for Cyber Security, legt uit hoe het zit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen