4 sep '18 10:12

Witwaspraktijken, uitkeringsfraude en Nederlands management schiet tekort

Auteur: BNR Webredactie

ING heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro.

'We zijn ernstig tekortgeschoten binnen ING in Nederland in het voorkomen van witwassen. Dit is gebeurd over een periode van 2010 tot 2016. We hebben het niet goed gedaan en er mag beter verwacht worden van ons,' zegt ING CEO Ralph Hamers.

Duizenden Poolse arbeidsmigranten kregen onterecht ww

Poolse arbeidsmigranten ontvangen op grote schaal werkeloosheidsuitkeringen, terwijl zij ondertussen in Polen werken of vakantie vieren. Ze worden bij deze fraude bijgestaan door malafide tussenpersonen die op internet adverteren, meldt Nieuwsuur.

Management effectiever? Bedrijf winstgevender

Nederlandse bedrijven zouden tot wel 7 procent winstgevender kunnen zijn als het management effectiever is. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en RaboResearch. Vooral op het gebied van personeelsmanagement en doelstellingen blijft de Nederlands industrie achter op de maakbedrijven in de Verenigde Staten, Japan en Duitsland.

Gerelateerde artikelen