De Opvolgers14 feb '16 13:07Aangepast op 1 jun '16 09:08

Anna van Puijenbroek

Auteur: Nina van den Dungen

Sinds een jaar staat Anna van Puijenbroek (44) aan het hoofd van haar 150 jaar oude familiebedrijf. In 1865 richtte haar betovergrootvader Van Puijenbroek Textiel op. Toentertijd niet meer dan een opslagplaats van een paar vierkante meter, met een aantal wevers die vanuit huis werkten, maar nu een internationale speler op de markt voor professionele werk- en veiligheidskleding.

Anna moest er in eerste instantie niet aan denken om het familiebedrijf over te nemen. Pas tijdens haar werk, nadat ze was afgestudeerd als industrieel ingenieur, begon ze lol te krijgen in het leidinggeven. Op een dag pakte ze de telefoon, belde haar vader op en vroeg of er plek voor haar was binnen Van Puijenbroek Textiel. En zo begon het.

Inmiddels werkt deze vijfde generatie Van Puijenbroek alweer ruim tien jaar in het bedrijf. Sinds vorig jaar is ze commercieel directeur. Haar grootste uitdaging is haar bedrijf voorbereiden op de toekomst, die volgens haar vol is van innovatie en duurzaamheid. Van Puijenbroek Textiel ziet ze niet alleen als erfenis van haar familie, maar juist ook als een kans op iets nieuws: ''Ik noem het ook wel onze 150 jaar oude startup.''

Gerelateerde artikelen