De Opvolgers14 feb '16 13:13Aangepast op 1 jun '16 09:08

Bart en Edwin Pompe

Auteur: Nina van den Dungen

De broers Bart (35) en Edwin Pompe (32) runnen sinds een paar jaar hun bijna 160 jaar oude familiebedrijf Schilte. De fabriek, begonnen toen timmerman Nard Schilte in 1858 een houtdraaierij opkocht, levert nu complete inrichtingen voor scholen en kinderopvang.

Dat de bedrijfsnaam niet klopt met de achternaam van Bart en Edwin heeft een reden. Een dochter van oprichter Schilte viel als een blok voor de betovergrootvader van de broers, Wilhelmus Pompe. Hij nam de zaak over van zijn schoonvader en sindsdien is Schilte altijd in handen geweest van Pompe.

Dat Edwin en Bart in het bedrijf zouden komen werken was nooit vanzelfsprekend. Thuis werd er niet over opvolging gepraat. Enerzijds omdat de broers geen verkeerde verwachtingen wilden wekken, anderzijds omdat vader en moeder geen druk wilden leggen.

Maar, bloed kruipt waar het niet gaan kan! In 2014 heeft vader Wilbert Pompe een stapje terug gedaan en sindsdien ligt de dagelijkse leiding van het bedrijf bij Bart, die zich daarvoor al vier jaar had ingewerkt op de verschillende afdelingen van het bedrijf. Edwin sloot anderhalf jaar geleden aan.

Gerelateerde artikelen