De Opvolgers10 mrt '15 12:06Aangepast op 1 jun '16 09:20

Ruud van ’t Hek van de Van ’t Hek Groep

Auteur: Sjors Rodenburg

Direct na zijn studie Civiele Techniek gaat Ruud van ’t Hek aan de slag bij zijn vader en oom in het familiebedrijf. Hij ziet alle gelederen van het bedrijf en vervult diverse functies, van projectleider tot calculator en van commercieel tot operationeel, voordat hij en zijn neef Ted in 2012 de leiding van hun vaders overnemen.

Ruud van ’t Hek, mededirecteur van de Van ’t Hek Groep.
Ruud van ’t Hek, mededirecteur van de Van ’t Hek Groep.

We gaan terug naar 1945. Terwijl Nederland opkrabbelt uit de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog richt opa Theo een bedrijfje op om zijn steentje bij te dragen aan de wederopbouw. Al snel voegen zijn twee broers bij hem en wordt de naam veranderd in Gebr. van ’t Hek. In de jaren zeventig nemen Theo’s zonen de boel over. De naam Gebr. van ’t Hek blijft overeind en de focus komt te liggen op het meer complexere werk, zoals de aanleg van bruggen, parkeerkelders en kademuren.

Inmiddels bestaat de Van ’t Hek Groep uit vijf werkmaatschappijen. Ruud is mededirecteur van de groep en geeft leiding aan werkmaatschappij Gebr. van ’t Hek. Sinds eind 2014 zijn hij, zijn broers Bart en Tom én neef Ted ieder voor 25% eigenaar van het familiebedrijf. Het doel van de vier Van ’t Hekjes is om hun toonaangevende positie in de funderingsmarkt te handhaven en uit bouwen. Zo zetten ze zich sinds drie jaar in op internationale expansie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen