De Opvolgers11 mrt '15 15:22Aangepast op 1 jun '16 09:20

Jasper Touwen van Zorg van de Zaak Netwerk

Auteur: Sjors Rodenburg

Van een traditioneel familiebedrijf is bij het Zorg van de Zaak Netwerk geep sprake: vader Marius Touwen richtte het op in 2006. Op dat moment werkte zoon Jasper nog als it’er in Israël. Pas toen hij in 2009 werd gevraagd om de ICT-afdeling van een van de werkmaatschappijen van het netwerk te leiden, kwam hij via de achterdeur in het bedrijf van zijn pa terecht.

Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van werk en zorg. Het bestaat uit elf gespecialiseerde organisaties, met in totaal 2600 medewerkers. Grofweg zijn deze organisaties in te delen in twee groepen: arbodiensten die zich richten op de eerstelijns zorg én expertisebedrijven voor werkgerelateerde problematieken. Ook is de groep eigenaar van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Sinds begin dit jaar is Jasper Touwen voor zestig procent eigenaar van het Netwerk. De overige veertig procent van de aandelen is ondergebracht in de Zorg van de Zaak Foundation, een stichting met als doel bevolkingsgroepen en/of individuen in achterstandssituaties te ondersteunen. In samenwerking met het bestuur is Jasper op dit moment aan het nadenken hoe hij naast het aandeelhoudersschap een actieve rol in de organisatie kan vervullen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen