De Opvolgers10 mrt '15 17:25Aangepast op 1 jun '16 09:33

Jeroen en Corine Rook van Bergschenhoek

Auteur: Sjors Rodenburg

Niet een maar twee opvolgers staan op het punt het stokje over te nemen bij Bergschenhoek Groep. Vanaf volgend jaar maart staan neef en nicht Jeroen en Corine Rook daar als vierde generatie aan het roer. Op dit moment worden ze in hun rol van Chief Operational Officer klaargestoomd voor het grote werk.

Jeroen Rook, toekomstig directeur van Bergschenhoek.
Jeroen Rook, toekomstig directeur van Bergschenhoek.

Het is niet altijd vanzelfsprekend geweest dat ze de vader van Jeroen zouden opvolgen. Jeroen zelf is afgestudeerd jurist en begon zijn carrière bij Unilever. Zijn nicht Corine komt uit het onderwijs. Ze stond voor de klas en deed daarna evaring op met het aansturen van onderwijsorganisaties.

De geschiedenis van de Bergschenhoek Groep begint in 1956 met de start van Betonwarenfabriek Hercules N.V. In deze fabriek werden binnenmuurstenen gefabriceerd, die later werden toegepast voor binnenhuisventilatie. In 1965 werd de naam van Hercules gewijzigd in Industrie en handelmaatschappij Bergschenhoek B.V. (het huidige Bergschenhoek Luchtcomfort), in verband met het verbreden van de horizon van de onderneming.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen