De Opvolgers10 mrt '15 13:35Aangepast op 1 jun '16 09:21

Marc Houweling van Houweling Groep

Auteur: Sjors Rodenburg

Eigenlijk begon Marc Houweling zijn carrière bij de Houweling Groep al toen hij geboren werd. Vanaf het moment dat hij kon lopen, was hij te vinden op de zaak. Sinds 1 januari 2015 is Marc directeur-grootaandeelhouder van het bedrijf dat onder meer verpakkingen maakt, goederen transporteert en producten voor de (glas)tuinbouw ontwikkelt.

Marc Houweling, directeur van de Houweling Groep.
Marc Houweling, directeur van de Houweling Groep.

De Houweling Groep werd in 1925 opgericht door Cor Houweling sr. De overgrootvader van Marc had een coating ontwikkeld dat op kassen aangebracht kan worden om het gewas te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Inmiddels is de firma uitgegroeid tot een internationale speler met zes businessunits. De schermmiddelen voor de glastuinbouw worden nog altijd ontwikkeld en verkocht.

Na Cor sr. kwam zoon Jan, die op zijn beurt weer het stokje overdroeg aan Cor jr. Inmiddels zwaait Marc de scepter over het familiebedrijf, maar vader Cor jr. blijft van onschatbare waarde met zijn kennis en inzichten. Marc begon er zijn carrière twintig jaar geleden als vertegenwoordiger, verantwoordelijk voor Oost-Nederland. Ook twee van zijn broers zijn binnen het bedrijf actief. Het is zijn grootste wens om de zaak over te dragen aan de vijfde generatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen