De Opvolgers26 apr '16 19:20

26 april | Samenwerken met zus-/broerlief

Auteur: Nina van den Dungen

Een nieuwe reeks van BNR De Opvolgers. Dit programma draait om de opvolging binnen familiebedrijven. BNR volgt gedurende zeven weken tien familiebedrijven met in totaal dertien Opvolgers.

Het is natuurlijk een luxe als er niet één, maar meerdere kinderen staan te springen om het familiebedrijf over te nemen. Kies je dan de beste uit? Of geef je hen allemaal een stukje leiderschap? Te gast zijn de zussen Carlijn en Marre Heersink van kappersbedrijf BarberBooking. Zij en hun oudere zus Lidwien leiden met z'n drieën het familiebedrijf. Ook te gast zijn de broers Edwin en Bart Pompe van de meubelfabriek Schilte. Ze delen de voors en tegens en vertellen hoe het is om samen het familiebedrijf te runnen.

BNR heeft vijf koppels gemaakt van de geselecteerde Opvolgers. Zij lopen stage in elkaars familiebedrijf om ervaringen te delen over het opvolgingsproces en natuurlijk om hun bedrijf te laten zien. Het eerste koppel bestaat uit een heleboel Opvolgers. De zussen Marre, Carlijn en Lidwien Heersink leiden samen hun familiebedrijf BarberBooking en de broers Bart en Edwin Pompe staan aan het hoofd van familiebedrijf Schilte. Bekijk hieronder de videoverslagen van de stages die ze bij elkaar liepen.

BNR De Opvolgers: iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen