De wereld in 36020 mrt '13 06:46

De Wereld in 360 | Het boek is dood, leve het boek

Auteur: Redactie 360

De meeste Duitse lezers verkiezen een papieren boek boven een ebook. Uitgevers vormen van oudsher de intellectuele ruggengraat van Duitsland.

Maar het ebook rukt langzaam op en steeds meer schrijvende Duitsers ontdekken de mogelijkheid om hun boek zelf uit te geven. En de prijzen voor boeken liggen onder vuur door de prijsstunter Amazon, die ook in Duitsland zeer populair is.

Der Spiegel schetst in een Engelstalig artikel het snel veranderende Duitse boeken- en uitgeeflandschap. De afgelopen twee jaar is het aantal verkochte boeken in fysieke boekwinkels afgenomen. Verwacht wordt dat het aantal verkopen via Amazon en andere webwinkels snel zal toenoemen. Ook de belangstelling voor ebooks neemt toe, hoewel de groei niet zo snel verloopt als in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de winstmarges van uitgevers en boekwinkels sterk onder druk komen te staan. Uitgevers en boekwinkels moeten snel veranderen, maar kunnen ze dat ook?

Uitgevers verwachten dat ze de komende jaren 20 procent minder boeken zullen verkopen als ze op de oude weg doorgaan. Dat betekent ontslagen of nieuwe markten aanboren.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen