De wereld in 36029 mrt '13 19:13Aangepast op 29 mrt '13 19:34

De Wereld in 360 | De Fransen zijn ongelukkig

Auteur: Redactie 360

De Fransen zijn het meest ongelukkige volk van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van BVA-Gallup.

Ondanks een 35-urige werkweek, een goede gezondheidszorg, een vroege pensioenleeftijd en veel sociale voorzieningen zijn de Fransen al tientallen jaren ongelukkiger dan andere Europeanen. De Fransen zien zelfs meer tegen het leven op dan de inwoners van Irak en Afghanistan, zo blijkt uit het onderzoek.

Hoe komt het dat de Fransen zoveel ongelukkiger zijn dan je zou verwachten op grond van de welvaart in hun land? Hoogleraar Claudia Senik van de Paris School of Economics en de Sorbonne heeft een verklaring. Het ligt aan het Franse schoolsysteem en aan het feit dat de meeste Fransen geen of slecht Engels spreken.

Franse scholen zijn streng. Kinderen moeten ontzettend goed hun best doen om een hoog cijfer te halen en worden steeds geconfronteerd met hun eigen falen. Zo ontwikkelen Fransen al jong een laag zelfbeeld. Het onderwijs zou hervormd moeten worden. Er moet meer ruimte komen in het curriculum voor gymnastiek en creatieve vakken, vindt Senik.

Fransen zouden volgens Senik ook meer vreemde talen moeten leren zoals Engels en meer moeten reizen. Dan zouden ze de wereld om hen heen beter leren begrijpen en ontdekken dat globalisering niet zo eng is als ze denken én dat ze het thuis zo slecht nog niet hebben.

Lees het originele artikel via de site van 360 Magazine
Bron: 360magazine


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen